Kultura i povijest

Mjesta koja ne smijete propustiti ako se odlučite za posjetu Nacionalnom Parku Plitvička jezera

MEMORIJALNI CENTAR NIKOLA TESLA

Veliki izumitelj, fizičar te pronalazač rođen je 10. srpnja 1856. godine u selu Smiljan a njegova rodna kuća pretvorena je u memorijalni centar koji se svakako isplati posjetiti prilikom boravka na Plitvičkim jezerima.
Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan sastoji se od povijesnih i novo sagrađenih objekata. Povijesni objekti su: Rodna kuća Nikole Tesle, crkva apostola Svetog Petra i Pavla, gospodarski objekt (štala), kameni spomenici i klupe arhitekta Zdenka Kolacija.
Novo sagrađeni objekti su: trijem, ispitna stanica i multimedijalni centar s pripadajućim igralištem za djecu.

KUĆA VELEBITA

Kuća Velebita u mjestu Krasno je informacijski centar za ljubitelje planine Velebit i predstavlja doživljaj Velebita kroz prezentaciju prirode i života od davnina u divljini.

Koncepcija priče o velebnoj planini Velebit postavljena je na 4 kata gdje se atraktivan sadržaj može pogledati kroz prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti PP parka Velebit tijekom cijele godine. Ovdje se možete informirati što posjetiti i doživjeti u Parku, mjestu Krasno i okolici, te kupiti ulaznice i suvenire.

RASTOKE - MLINOVI

Rastoke mnogi posjetitelji nazivaju “Plitvice u malom”, stoga svakako preporučujemo posjet ovom etnografskom području gdje se nalaze – Mlinovi žličari.

Rastočki mlinovi stoljećima oduzimaju dah avanturistima i putopiscima, a gotovo svaki je od njih nacrtao skicu vizure vodopada ili napisao crticu o njihovoj čudesnoj ljepoti.

CESTA SIRA

Mlijeko, mliječni proizvodi, a naročito lički sirevi, su
oduvijek bili na dobrom glasu kao iznimno kvalitetni i iz tog razloga je nastala Cesta sira Ličko-senjske županije.

Volite li sir ili se pribojavate da vam dijete misli kako su sve krave ljubičaste ili da mlijeko nastaje u tetrapaku, preporučujemo da pođete na jedinstven izlet, na Cestu sira Ličko-senjske županije, na kojoj vas očekuje, za sada, 50-tak sirara s vrlo različitim, ali krasnim i što je najvažnije, kontroliranim sirevima.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens